Dream job

Al een lange tijd had ik bij mijn concepten staan dat ik wilde schrijven over mijn droom baan. Iets wat in mijn hoofd al l ang speelt. Want sinds dat ik niet meer in de thuiszorg werk, wat nu zo’n 2 jaar geleden is. Ben ik er veel mee bezig geweest met wat ik nu wilde gaan doen.

Lang heb ik geduld moeten hebben. En heb ik veel nagedacht over welke kant ik op wilde. Misschien nog een studie doen ? Of maar gewoon alles aannemen wat ik tegen kwam. Door dat ik een lange tijd niet veel kon met mijn rug , bleef de zoektocht ook wat stil staan. Want dacht ik, ik kan nu toch nog niks. In september 2016, ben ik begonnen als gastouder. Van jongs af aan paste ik veel op kinderen op. Dus ik was al veel gewend. En dit was iets ,dacht ik, wat ik aan kon met mijn rug. Nog steeds doe ik dit 2 dagen in de week. 1 dag bij mijn nichtje en neefje ,en 1 dag bij een ander gezin. Deze baan was iets wat ik kon, wat mijn rug aan kon. En wat mijn zoektocht naar mijn echte droombaan  even stopzette. Tot een paar weken terug. Er veranderde het één en ander bij het andere gezin, waardoor ik daar niet meer zou kunnen  werken van a.s juni tot volgend jaar januari. Dus ik ging nadenken over wat ik zou willen doen. Ik moest wat anders zoeken, want 1 dag in de week werken  vind ik echt veel te weinig.

Zo gebeurde het dat ik wat sollicitaties de deur uit deed. Naar verschillende banen, in de gehandicaptenzorg. Want uiteindelijk is dat toch echt de zorg kant die ik op wil gaan ,mijn hart ligt bij het zorgen voor mensen die het zelf niet kunnen en die steun en begeleiding nodig hebben. Ik kreeg wat mails terug dat ik niet uitgenodigd was. En dat vond ik lastig, maar het had nog geen haast.

Totdat ik anderhalve week terug ineens een telefoontje kreeg, en uitgenodigd werd voor een gesprek. Mijn eerste sollicitatie na ongeveer 3 jaar tijd. Spannend, maar super leuk. Want het was op een open sollicitatie dat ik uitgenodigd werd.  En dat is toch bijzonder.  Het gesprek liep zo goed, en mijn enthousiasme voor het zorgen voor mensen met een beperking kwam goed over. En zo werd ik gevraagd of ik vanaf 1 april al aan de gang zou willen. Wauw dat is snel , dacht ik. Dat is vogende week al.  Maar ik nam het met een stralende lach aan. Wat ben ik dankbaar en blij dat mijn geduld beloond word. Ik ben op de 2 locaties wezen kijken en voelde me helemaal op mijn plek. De tijd zal het leren of dit mijn plek word,  om mijn enthousiasme en liefde uit te dragen. Maar voor nu , ben ik zeer zeer zeer dankbaar en blij. Ik heb een nieuwe baan. 

Liefs jorienke 

Advertenties

3 reacties op ‘Dream job

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s