READING | Niet wat jij denkt 

Jiami Jongejan is een meisje van 17 jaar jong, met een blog en YouTube kanaal. Al jaren volg ik haar via deze kanalen, en ben ik fan van haar. Zo jong en ze heeft al zoveel bereikt. Haar blog trekt maandelijks zo’n 210.000 unieke bezoekers. En dat is echt een hele hoop , voor een jonge meid. Als 9-jarig meisje was ze al bezig met het in elkaar zetten van websites en had ze zichzelf aangeleerd te programmeren. Haar blog groeide en groeide. En ze heeft na een hele weg te hebben afgelegd, een boek geschreven. Vandaag een review.

Waar gaat Niet wat jij denkt over?

Nou hoor ik je denken, weer een meisje dat over bloggen en YouTube een boek schrijft. Maar niks is minder waar. Helaas is Jiami heel erg ziek geweest en heeft ze hierover geschreven in het boek , niet wat jij denkt. Jiami heeft jaren de ziekte anorexia gehad. Deze eetstoornis heeft haar gemaakt tot wie ze is. Een bijzonder gedreven, knap en slimme meid. In het boek lees je over hoe bloggen en YouTube haar leven veranderde met anorexia.

Wat vind ik van het boek?

Het boek nam mij heel erg mee in haar wereld van denken. Je wilt zo graag weten hoe ze zich erbovenop kreeg. Je krijgt ook een stukje kennis van anorexia mee. Het is echt een ziekte waar meisjes en jongens niks aan kunnen doen. Ze vertelde veel over een stem in haar hoofd die zei dat ze lelijk was, en dunner worden moest. En dat kan je je niet voorstellen als je gezond bent en alles kan eten wat je wilt. In het boek staan ook lijstjes met haar gewicht, en wat ze op een dag at. Echt schrikbarend. Het is een wonder dat ze er nog is. Zelf vind ik het heel knap dat het moment kwam dat ze haar verhaal op haar blog ging delen. Daar heb ik echt respect voor. Want een eetstoornis is iets waar jij zelf mee moet dealen. En nu kreeg ze steun van buitenaf. Het boek is goed geschreven , met bladzijdes met handgeschreven teksten ( haar gedachten). En daardoor word je echt helemaal meegenomen in haar wereld. Het boek is wel geschreven voor de wat jongere meiden denk ik. Maar ondanks dat raakt het verhaal van Jiami me erg. Ik ben van mening dat mensen met een eetstoornis zich open mogen uitspreken over hun ziekte. En dat dat zeker een hulp kan zijn om beter te worden.

Het boek is echt een aanrader als je meer wilt weten over anorexia, en over de ziekte die in je hoofd zit wanneer je hier mee rondloopt.

Niet wat jij denkt, Jiami jongejan: €15,- 

Liefs, Jorienke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s