Update 2 | 40 dagen tijd

De tweede week van de 40 dagen tijd is voorbij. Van verschillende mensen heb ik reacties gehad op de vorige update, die je hier kan vinden. Leuk om te horen wat jullie doen in de 40 dagen tijd. Zo kunnen we elkaar bemoedigen.

Laten we maar beginnen met wat goed gegaan is. Facebook mis ik niet. Gewoon echt niet. De eerste week had ik hier nog moeite mee. Het idee dat je dingen mist is soms lastig. Nou moet ik zeggen dat ik wel wat vaker op twitter aan het kijken ben. De meeste mensen die ik op facebook heb , zijn eigenlijk niet op twitter te vinden.  Die drang om aan de buitenwereld te laten weten hoe het met je gaat.. dat is en blijft toch bijzonder hoor.

Instagram mis ik daarentegen wel heel erg. Ik mis het om foto’s te bekijken van de perfecte leventjes van de mensen die ik volg. Hoe raar dat ook klinkt. Het is gewoon heerlijk om mooie plaatjes te kijken, en te verlangen naar de vakantie, je huis leuk maken etc etc. Er komt gewoon veel leuks langs, dat mis ik wel. Geen ramp, maar gewoon leuk tijdverdrijf.

Het punt christelijke muziek luisteren, is nog steeds niet moeilijk. Al kan ik wel tips gebruiken, met artiesten die ik luisteren kan. Ik blijf wat hangen in hetzelfde, en word dat een beetje zat. Ik luister nu vooral, Hillsong , afspeellijsten van spotify met christian music, Casting crowns, Chris Tomlin. Dus heb je tips , laat maar horen!

Kaartjes sturen, was een domper. Nee het is gelukt hoor. Ik was dus de postzegels kwijt die ik had gekocht. Na een lange zoektocht, maar besloten nieuwe te kopen. De ‘oude’ kom ik vast wel weer een keer tegen. Maar het is toch zonde.

En hoe gaat het met mijn stille tijd? 

Ja.. hier baal ik echt van. De eerste week ging ik goed van start. De afgelopen week, schoot het er vaak bij in. En dat vind ik heel vervelend. Dit was het belangrijkste puntje in de lijst, en juist die ging deze week niet goed. Hier wil ik me dan ook aankomende week meer op focussen.

Ik heb één moment van stille tijd gehad, dat zo fijn was. Op mijn vrije dag was ik alleen thuis, en ik had enorm de behoefte om iets met mijn handen te doen. Dus haalde ik een cupcake bakmix en ben ik lekker gaan bakken. Ik had geen muziek aan , het was stil in huis en ik was alleen met mijn gedachten.. en bakmix. Ik merkte dat ik de behoefte had om tot God te bidden. Ik zat in spanning voor een sollicitatie telefoontje. Dus ben ik zingend gaan bidden. Had dit nog nooit zo meegemaakt, maar de melody en tekst kwam vanzelf. En zo had ik echt even een momentje samen met God daar in mijn keuken.

Zo weet ik dat je altijd en overal met God praten kan. Ik zei wat ik op mijn hart had, en werd er rustig van. Toch een mooi moment van stille tijd.

Hoe gaat jullie veertig dagen tijd? 

Liefs Jorienke

 

 

2 gedachten over “Update 2 | 40 dagen tijd

  1. Focus je niet te veel op wat niet lukt. Het is een goed intiatief dat je bewust wat dingen laat of juist wel doet. En zo ondenk je nieuwe vormen van God ontmoeten. Bijbel lezen en bidden is heel belangrijk maar je kunt God in zoveel dingen zien. Bijvoorbeeld wandelen o.id.
    Veel zegen voor de komende weken Sis!

    Like

  2. Supermooi zo’n moment van stille tijd! Zo kostbaar 🙂 En inderdaad, God is niet alleen aanwezig als wij er tijd voor vrij maken, maar altijd en overal.. Goed om bewust van te zijn!
    Vaker de tijd ervoor nemen misschien? Eerder je wekker zetten / onder het ontbijt / ’s avonds voor je gaat slapen?

    Tips voor muziek: Bethel Music, Jordan Feliz, Jesus Culture, Christian Coffeehouse afspeellijst op Spotify, Francesca Battistelli, Sara Groves, Cageless Birds..

    Like

Plaats een reactie