GIVE ME A HUG

“I like hugs, the really long hugs, the ones where you just don’t want to let go.”

Knuffelen. Wat kan dat soms fijn zijn. Een knuffel geeft je een geliefd gevoel. Een plekje waar je veilig bent. Het geeft een fijn gevoel en op lange termijn word je er zelfs gezonder van. Een knuffel kan stress verminderen en de hartslag en bloeddruk omlaag brengen.

Ik ben iemand die over iets heel erg lang kan inzitten. Zorgen om iemand, zorgen om het huishouden, zorgen om financiën. Het zijn dingen die ik niet makkelijk los kan laten. Martijn daarentegen kan heel nuchter zijn in deze situaties. En denkt dan , je kan er wel om stressen. Maar dat heeft toch geen zin. We kijken per dag wel hoe het zal gaan. Ik denk dat dat soms heel goed kan zijn, om het los te laten. Maar soms mag je ook best nadenken over opties die er zijn om je stress te verminderen.

Op momenten dat ik zoveel stress ervaar over bijvoorbeeld onze financiën is Martijn er gelukkig altijd daar om te zeggen dat het vanzelf wel weer beter zal gaan. Ik zal ooit vast weer meer kunnen gaan werken en dan dus ook wat meer geld binnen krijgen. Dus voor nu moet ik dat soms gewoon loslaten. En maar wachten wat God voor mij in petto heeft. Er komt vanzelf een leuke vacature ergens die me heel erg leuk lijkt. En waar ik ook niet mijn rug mee kapot maak. Maar soms hoeft Martijn niet eens te praten. Een knuffel is soms nog veel fijner. Een knuffel , waarin je elkaar vasthoud en niet meer los wil laten. Je benen in elkaar verstrengeld , dicht bij elkaar. Is een plek van rust, veiligheid en liefde. Wat is het fijn om samen te zijn.  Als je zo dicht bij elkaar bent, hoef je soms niet eens te praten met elkaar. Het vasthouden van elkaar , is dan genoeg. Op deze momenten word ik helemaal rustig. Ik geef mezelf helemaal over aan hem . En dat geeft en creëert dan ook rust. Ik vind het soms moeilijk me hieraan over te geven ( ik ben nogal claustrofobisch ) , maar wanneer het moment zich voordoet dat ik wel rustig in zijn armen kan liggen. Geniet ik er dan ook intens van.

Nog meer redenen om meer te knuffelen:

❤ Je word er gelukkiger van: de stof oxytocine zorgt voor gevoelens van verbondenheid , toewijding en geluksgevoel. Dit hormoon zorgt ook voor een sterke sociale relatie.

❤ Het is een stressbestrijder.

❤ Het verminderd angst en zorgen.

❤ Het voorkomt eenzaamheid.

❤ Het verbeterd je seksleven.

❤ Het is goed voor je relatie.

Genoeg redenen dus om je geliefden eens wat meer te knuffelen.

Liefs Jorienke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s