READING: de kracht van de biddende vrouw

De kracht van een biddende vrouw

“Je huwelijk wordt echt niet beter door erover te piekeren. Maar als je ervoor bidt, veranderd er wat! Een gelukkig huwelijk lijkt voor weer mensen een onmogelijkheid. En toch kan het! God doet graag het onmogelijke… als je Hem erom vraagt! 

Stormie Omartian “

Ik wil met jullie een boek delen, waar ik veel aan heb gehad. Het boek , de kracht van de biddende vrouw , is een boek geschreven voor vrouwen die niet goed weten wat te bidden voor hun man.

Een hele tijd terug heb ik dit boek te leen gekregen van mijn zus ( en nooit meer terug gegeven… sorry ). Het was in een tijd waarin mijn relatie bijna uit elkaar zou gaan vallen. Een tijd waarin ik niet meer wist wat te zeggen tegen God over mijn vriend. Ik bad wel tot God en vroeg hem wel van alles. Maar merkte dat ik vaak ook niet wist wat te bidden. Mijn man was in onze verkeringstijd erg op zoek naar wie God was , en wie God voor hem was. Dit was een hele zoektocht. En deze zoektocht heeft eigenlijk onze hele verkeringstijd geduurd. Ik zelf had al belijdenis gedaan en wist zeker dat God een relatie met mij wilde. Zonder Hem kan ik niet leven. En ik wilde dit zo graag doorgeven aan hem. Maar dat ging erg moeizaam. Ik wilde dat hij snel tot geloof zou komen en dat we dan rust zouden hebben in deze zoektocht. Maar hoe ik er ook voor “vocht” , het gebeurde niet. Het kwam zelfs tot een punt dat we uit elkaar zijn gegaan. Omdat ik er zoveel moeite mee had om plannen te maken voor de toekomst met iemand die niet hetzelfde dacht net als ik. In de twee weken tijd dat het uit was , liet ik los en vond ik rust. Ik gaf God de leiding terug. En dan kan God werken en wonderen verrichten. En dit gebeurde ook. We kwamen weer bij elkaar en meer dan ooit hadden we rust en geluk. We hebben samen gebeden en er zijn mooie dingen gebeurd.

Vaak denk ik nog aan deze tijd terug. En wat ik er van geleerd heb. Ik heb geleerd om God het werk te laten doen en het in Zijn handen te leggen. Ik kan 1000 keer wat proberen te zeggen en het komt niet over. Maar als ik het eerst bij God breng , vind Hij wel een manier om het op een goede manier over te laten komen. Dit boek helpt daar erg bij. Er staan onderwerpen in, een verhaal en gebed bij dit onderwerp. Als ik mij nu zorgen maak over bijvoorbeeld , zijn gedachten, zijn werk, zijn gezondheid , zijn keuzes dan pak ik dit boek erbij. Voor ik het bij hem neerleg en het met hem bespreek. Het boek geeft een voorbeeld verhaal, en daarna een gebed. Een gebed waar Bijbelteksten in verwerkt zijn. En zo kan ik vaak wel de woorden vinden die ik echt graag bij God breng.

Ik heb dit boek al aan verschillende mensen cadeau gedaan. Omdat ik echt vind dat wij als vrouwen voor onze man moeten bidden. Onze man heeft de leiding van God nodig om het huishouden , het gezin te kunnen dragen. Wij kunnen niet altijd helpen. Maar God wel!

Ik hoop echt dat je het boek aanschaft als je moeite hebt met bidden voor je man of vriend. Het is zo waardevol!

Praying for husbands bookmark ~ can be downloaded and printed. I use this, love it. husband..future husband..guy friends.. It's so perfect!:

 

Liefs, Jorienke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s